ShoppingTomorrow

ShoppingTomorrow brengt digital commerce professionals samen in een exclusief en actief netwerk. Door inzichten te leveren beoogt ShoppingTomorrow, opgezet door belangenvereniging Thuiswinkel.org, de BV Nederland toekomstproof te houden. Vele honderden experts buigen zich over onderwerpen als digitale identiteit, marketplaces, next level city logistics en robots in retail.

Het team van ShoppingTomorrow vroeg mij in 2020 om de zogenoemde bluepapers van de expertgroepen te redigeren en het daaruit volgende boek (foto) naar de drukker te begeleiden, in samenwerking met de studio van BBP Media. Verder maakte ik onder andere samenvattingen van de bluepapers ten behoeve van de persbenadering. Dat deed ik ook in 2021 en 2022.


EcomTomorrow

In 2023 ontwikkelde en redigeerde ik een glossy magazine van 112 pagina’s vol met artikelen van de onderzoeksgroepen van ShoppingTomorrow: Ecom Tomorrow.


De toekomst van winkelen in Nederland

Verder was ik eindredacteur van een boek over de toekomst van winkelen in Nederland, ontsproten uit een scenarioteam van ShoppingTomorrow. Daarin zaten gezaghebbende kopstukken uit het veld, waaronder Jeremiah Albinus, Jeanine Holscher, Wijnand Jongen, Kitty Koelemeijer, Daniel Ropers en Jesse Weltevreden.

Het boek ‘Shopping 2030: daadkracht gevraagd in een decennium vol verandering’ verscheen in 2022. Het is onder andere te koop bij bol.