Wie doet ertoe? En waar gaan we naartoe?

Terug van weggeweest: de AvO-bode, zoals aangekondigd voortaan maandelijks te lezen, op de laatste dag. In deze oktobereditie praat ik je bij over de nieuwe Twinkle100 en het nieuwe boek van ShoppingTomorrow, over de opkomst van b2b e-commerce, over Amazon in Nederland en over, uiteraard zou ik willen zeggen, marketplaces. Veel leesplezier!

1. De Twinkle100 draait door

Afgelopen woensdag verscheen de nieuwe Twinkle100, met een Nederlands podium. Bestaande uit bol.com, dankzij zijn externe verkopers bijna dubbel zo groot als de nummer twee, runner-up Coolblue en Ahold-zuster Albert Heijn. Ook wehkamp, Jumbo en de Bijenkorf horen bij de eerste tien, al is de voormalige postorderaar uit Zwolle niet in Nederlandse maar in Britse handen.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

3WebApps legde de e-commerce platformen van de Twinkle100 (met daarin 250 online verkopers) onder de loep.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Interessante bevinding: de belangrijkste websites van zeker 24 bedrijven, één op de tien dus, draait nog steeds op Magento 1. 30 bedrijven maken gebruik van Magento 2, bij 7 bedrijven kon niet worden achterhaald welke versie van Magento – veruit het populairste platform – in gebruik is.

De nieuwe Twinkle100 is hier te bestellen.

2. Een nieuw hoofdstuk

Ook gepresenteerd deze week, op donderdag tijdens ShoppingToday, is het nieuwe boek van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow. 17 expertgroepen bogen zich over evenzoveel deelgebieden van digital commerce. Door de coronacrisis is de e-commerce groei versneld en het verwachtingsniveau van shoppers gestegen, signaleren de experts, wat bedrijven dwingt digitaal nog meer vaart te maken. Tekenend: de expertgroep over voice en interactieve dialoog adviseert bedrijven dringend om nu aan de slag te gaan met spraaktechnologie en individuele klantinteractie. De nieuwe interface zorgt volgens de experts voor de volgende revolutie in digital commerce. ‘Wie daar nu niet aan werkt, mist later vaardigheden om op hyperpersoonlijke wijze met consumenten te interacteren en wordt afhankelijk van platformen’, stellen zij in hun bluepaper.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Alle kakelverse bluepapers van ShoppingTomorrow zijn kosteloos te downloaden.

3. Amazon in Nederland

Amazon leverde de eerste spreker op ShoppingToday. Countrymanager Roeland Donker vertelde dat het bedrijf zich de opening van Amazon.nl anders had voorgesteld. ‘Onze lancering was erg bijzonder, wij hadden ons natuurlijk niet kunnen voorbereiden op wat er gebeurde na 10 maart. Twee dagen voor de eerste persconferentie deden wij onze virtuele deuren open en toen kwam de coronacrisis. En dat heeft veel veranderd. Dat maakte het niet eenvoudig voor ons om hier te starten in Nederland, er waren nieuwe uitdagingen en we moesten allerlei aanpassingen maken (..) Maar het is goed gegaan en we zijn zeer blij met waar we staan vandaag.’ Donker vertelde vervolgens onder andere over de introductie van Amazon Launchpad, een storefront waar klanten innovatieve merken kunnen vinden annex een springplank voor bijzondere start-ups. De countrymanager deelde ook een aantal cijfers. Op de Nederlandse site zijn inmiddels meer dan tweehonderd miljoen verschillende producten te koop, eind dit jaar zullen het er naar verwachting ruim driehonderd miljoen zijn, ongeveer tien keer zoveel als op bol.com. Van het assortiment komt meer dan 80 procent van partners. Ruim één miljoen producten zijn beschikbaar voor same day delivery. Er zijn inmiddels meer dan vijfduizend Nederlandse en Belgische mkb’ers als verkoper actief, vertelde Donker, waarvan de helft sinds de opening van Amazon.nl. Dat zijn er vele malen minder dan op bol.com. Immers: ‘Sinds de introductie van “Verkopen via bol.com” verkopen al meer dan 35.000 ondernemers via bol.com.’

4. Waarom Nike Amazon niet nodig heeft

Meer over marktplaatsen: het altijd lezenswaardige Marketplace Pulse schrijft over de terugtrekking van Nike als verkoper op Amazon, één jaar later. Conclusie: Nike had Amazon toen niet nodig, en nu nog minder. Amazon lijkt Nike harder nodig te hebben, want de verkoop van Nike op het platform is behoorlijk teruggelopen. Veel merkliefhebbers gaan direct naar Nike.com of de app, dat inmiddels 30 procent van zijn verkoop dankt aan directe kanalen. Dat aandeel was pas voor 2023 voorzien.

‘Nike’s departure from Amazon sent waves through the brands’ ecosystem. However, Nike is an exception. Meaning, Nike looks for channels that can create new growth. For it, Amazon could sell – Nike would argue poorly – to its existing audience. That audience is increasingly taking the extra steps to transact directly with Nike. It doesn’t need to accept the tradeoffs of selling on Amazon at the expense of maximizing revenue.’

5. B2b doet helemaal mee

Deze week verscheen ook de B2B E-commerce Markt Monitor 2020, een grootschalig onderzoek naar het gedrag en de voorkeuren van zakelijke online bestellers, voor de tweede keer uitgevoerd door Multiscope in opdracht van Thuiswinkel.org, PostNL, De Nieuwe Zaak en deze keer ook Currence. Bijna de helft van de werkzame beroepsbevolking deed of accordeerde de afgelopen twaalf maanden een zakelijke online bestelling: het aandeel ging van 39 procent naar 48 procent. Nou is variatie aan bestellers geen voorwaarde voor groei van b2b e-commerce, maar het zegt wel iets over de adoptie ervan. Opvallend is dat 70 procent van de bestellers aangeeft dat de zakelijke koopervaring niet onderdoet voor die in b2c. Bijna een kwart heeft zelfs een betere ervaring in b2b. Binnen de zakelijke e-commerce spant de bouwnijverheid de kroon, bouwgroothandels zijn dan ook versneld online gegaan. Laat ik daar nou toevallig een verhaal over maken voor het volgende nummer van MIXpro.

6. Appie pareert Picnic

Picnic gaat binnenkort van start in mijn woonplaats Hilversum, berichtte de app only supermarkt me op 27 oktober. Onderwerp van de mail. ‘Picnic komt naar jou!’ Toevallig of niet (waarschijnlijk niet) ontving ik dezelfde dag een bericht van AH Compact, de uitgeklede gratis bezorgservice van Albert Heijn die eind september begon in Haarlem. Onderwerp: ‘Arjan jij bent er helemaal klaar voor!’ Appie alleen nog niet. Toch lijkt Albert Heijn, de nummer 3 van de Twinkle100, werk te maken van lancering in het Gooi en wie weet welke omstreken. Het suggereert dat de pilot met de Picnic-concurrent aanslaat.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

7. Koopt Nederlandsche waar

Recordbestedingen bij Europese webwinkels’, kopte het CBS vorige week. Nederlanders bestelden in het tweede kwartaal 696 miljoen euro in webwinkels in andere lidstaten, 37 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In Nederland gevestigde webwinkels boekten echter een omzetstijging van 55 procent in Q2, een veel sterkere toename dus. Daarover brengt het CBS overigens geen concrete bedragen naar buiten.

Wist je trouwens dat:

1.     Google als marketplace nog maar weinig (Amerikaanse) verkopers aan zich weet te binden, ondanks 0 procent commissie?

2.     Zooplus abonnementen gaat introduceren in Nederland, aldus Roberto Damen op ShoppingToday?

3.     Decathlon, ook als keynote vertegenwoordigd op ShoppingToday, een marktplaatsmodel heeft omarmd, om te beginnen in België?

4.     Niet iedereen het ziet zitten in Booking.com-concurrent Beterboeken?

5.     Niet iedereen blij is met de overname van United Wardrobe door Vinted?

6.     Twinkle100-spelers SportShopsdirect (85) en Sportshop.com (nummer 225, voorheen Total Sports) samen verder gaan als Passa Sports?

7.     Zes bedrijven, waarvan vier Chinese, samen 58 procent van de mondiale e-commerce in handen zouden hebben?

De AvO-bode verschijnt op de laatste zaterdag van de maand. Check het archief voor alle AvO-bodes.

Tot de volgende bode!

Arjan

Plaats een reactie